Leírás
A pinot noir nem csak Pannonhalmán kedvelt vörösbor, hanem egész Magyarországon is. A Hangyál pincészet azért is különleges, mert rajta kívül ebben a borrégióban csak még egy pincészet készít pinot noirt. A pinot noir-ra jellemző a szőlőhéj vékonyság, ami több mindent is befolyásol. Egyrészt a színe nem annyira vöröses, inkább élénk piros. Másrészt, kevesebb tanin kerül így a héjon keresztül a borba, ami elősegíti, hogy minél jobban a piros bogyós gyümölcsök zamatát érezzük. A vörösborok között ez kifejezetten könnyen iható, gyümölcsös bornak mondható. Hogy lezárjuk a hétköznapokat és jöhessen a hétvége, péntek estére, vacsihoz vagy csak egy finom sajttálhoz javasoljuk a fogyasztását.
- Fogyasztás: 16-18°C
- Étel párosítás: Kacsasült, vörös húsú ételek
- Alkalom: péntek esti vacsi