Vincellér

Molnár Tibor, Pieler Pál, Sásdi István mintegy 45 hektáron gazdálkodnak a soproni borvidék legjobb dűlőiben.

Tovább

Borvidék: Sopron
Szőlőfajták: Zenit, Zöldveltelini, Chardonnay, Kékfrankos, Cabernet sauvignon
Talaj: Kristályos gneisz és csillámpala, amelyet miocén kavics, agyag, mállott mészkő és homokkő fed. Ezekre a rétegekre löszös vályogtalaj és humuszban gazdag barna erdőtalaj rakódott.
Borkészítés: A fehér borok esetében főként reduktív erjesztés a jellemző. Vörösek közül meghatározó fajta a Kéfrankos. A pincészet egyik zászlós tétele a késői szüretelésű zenit, amit több évjáratban is sikerült elkészíteniük.

TERMÉKEK

Telefon: +36 96 336-206
Email: info@bor-pont.hu
Teleki László u. 42.
9022 Győr

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás