Villa Sandahl

A Villa Sandahl egy svéd vállalkozás, amely újszerűnek hat a Badacsonyi pincészetek között. Fontosnak tartják a római korig visszanyúló borvidék hagyományaival való azonosulást, de szigorúan a legmodernebb borkészítési technológiával dolgoznak.

Tovább

Fő profiljuk a rajnai rizling, rengeteg nemzetközi versenyen szerepelnek előkelő helyen kínálatukkal.

Borvidék: Badacsony
Dűlők: Magány, Püspökudvar, Püspökkert, Kezdet, Ékkő, Gróf-domb
Szőlőfajták: Zeusz, Szürkebarát, Olaszrizling, Rajnai rizling
Talaj: A Pannon-tenger visszahúzódásának köszönhetően üledékes kőzet található az egyébként vulkanikus talajon, utóbbit bazalt, és mészkő jellemzi.
Borkészítés: Az egyik legfontosabb folyamat a bor elkészítésénél, az a préselés. A Villa Sandahl egész fürtöket présel, bogyózó használata nélkül gyengéden, akár több óra hosszáig. A préselés után a mustot különböző osztályokba sorolják, majd utána eldöntik, hogy a must-kategóriákat keverve, vagy külön-külön erjesszék. Az erjesztési folyamat lassú, inkább hónapokba tart, mint hetekig, reduktív alacsony hőmérsékletű környezetben. Malolaktikus fermentációnak itt nincs szükség. Ez után kiválasztják a tartályokat, majd a palackozás egy szigorúan steril környezetben történik rajnais palackokba.

TERMÉKEK

  • megtekintés

    V. Sandahl Badacsonyi Rajnai Rizling Elephant Tap 2012

    Törzsvásárlói ár: 5.010 Ft
    Normál ár: 5.450 Ft Kosárba rakom
  • megtekintés

    V. Sandahl Badacsonyi Rajnai Rizling Gold Standard 2013

    Törzsvásárlói ár: 8.050 Ft
    Normál ár: 8.750 Ft Kosárba rakom
  • megtekintés

    V. Sandahl Badacsonyi Rajnai Rizling Laundry Hanger 2012

    Törzsvásárlói ár: 11.360 Ft
    Normál ár: 12.350 Ft Kosárba rakom
  • megtekintés

    V. Sandahl Badacsonyi Rajnai Rizling Secret 2013

    Törzsvásárlói ár: 12.650 Ft
    Normál ár: 13.750 Ft Kosárba rakom
Telefon: +36 96 336-206
Email: info@bor-pont.hu
Teleki László u. 42.
9022 Győr

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás