Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet

A Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet főborásza ifjabb Szepsy István, 18. generációs borász, irányításával tizenegy dűlőben dolgozunk, melyek nagy része Mádon található, de Tarcalon, Rátkán és Tállyán is rendelkezünk parcellákkal.

Tovább

“A Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet elsődleges céja, hogy különleges termőhelyi adottságokat kifejező borokat készítsen. Ezért választottuk ezeket a dűlőket és ilyen korú ültetvényeket. Ezzel a birtokösszetétellel és -mérettel csak a magas minőséget és egyediséget képviselő borok készítése lehet a cél, úgy, hogy méltó legyen a mádi termelői filozófiához.

Borvidék: Tokaj
Dűlők: Szent Tamás, Percze, Nyulászó, Kővágó, Betsek, Király, Dongó, Birsalmás, Teleki, Szilvás
Szőlőfajták: Furmint, Hárslevelű
Talaj: A vulkáni tevékenységek körülményeitől függően eltérő alapkőzetek alakultak ki. A riolit, andezit, dácit, közepes és kemény tufák repedéseit sok helyen agyagásványok töltik ki. A terület gazdag zeolitban, bentonitban és kaolinban. Mindez együttesen eredményezi a mádi borok összetéveszthetetlen ásványos karakterét.
Borkészítés: A Szent Tamás, Percze, Nyulászó, Kővágó, Betsek, Király és Dongó dűlőkön fekvő területeink Első osztályú minősítést kaptak a Matolai féle besorolásban 1732-ben. Szintén kiemelt területeink a Birsalmás, Teleki és Szilvás dűlőkön elhelyezkedő rendkívül jó adottságokkal bíró parcelláink. Célunk, hogy a különböző talajszerkezetű dűlők egyedi ízvilágát megmutassuk. A dűlőkön belüli páratlan adottságú parcellákról további kis palackszámú tételekkel pedig a minőség és egyediség tekintetében legkiemelkedőbb borok elkészítése a cél.

TERMÉKEK

Telefon: +36 96 336-206
Email: info@bor-pont.hu
Teleki László u. 42.
9022 Győr

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás