Sike Tamás

A borászat filozófiája: a lehető legjobban megérlelt szőlőből olyan bor készüljön, amely fehér borok esetén az elsődleges tiszta szőlőből származó illatokkal, és fimon ízvilággal, vörösborok esetében pedig az egries stílusú, intenzív gyümölcsökkel és nagy testtel ajándékozza meg a bor fogyasztóját.

Tovább

Borvidék: Eger
Dűlők: Szarvas, Tóbérc, Paptető, Almagyar
Szőlőfajták: Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Syrah, Pinot noir, Olaszrizling
Talaj: Agyagos vályog talaj, barna erdőtalaj illetve erodált mészkő, vagy riolittufa képződmény.
Borkészítés: Fehér szőlők 6-8 t / hektár, a kékszőlők pedig 4-5 tonna / hektár terhelés mellett szüreteljük. Elsődleges cél a teljes érésben történő szüret. Bizonyos fajtáknál, mint a Hárslevelű vagy a Turán a túlérett, töppedt, esetleg az aszúsodott szőlőre törekszünk. A gyors feldolgozást követően a mustot minden esetben ülepítjük, tisztítjuk. Az erjesztéshez szelektált fajélesztőt használunk. Kedveljük a fahordóban való erjesztést és érlelést, de a választékból nem hiányozhatnak a reduktív borok sem.

Vörösborok esetében az érett vagy túlérett szőlőt hagyományos eljárással fakádakban erjesztjük. A cefrét kézzel keverjük, csömöszöljük. Erjedés után a cefrét hosszan (4-6 hétig) maceráljuk, miközben sok esetben az almasav bomlás is végbe megy. Ezután a színlevet külön leeresztjük, a cefrét pedig külön préseljük. A borokat kisméretű fahordóban, vagy barrique hordóban érleljük 12-36 hónapig.

TERMÉKEK

Telefon: +36 96 336-206
Email: info@bor-pont.hu
Teleki László u. 42.
9022 Győr

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás