Rácz Miklós Tamás

Gyermekkorom óta katonatisztnek készültem, gimnáziumi tanulmányaimat is ennek tudatában kezdtem meg.

Azonban kiderült, hogy még besorozni sem fognak, ezért valami más hivatást kellett választanom.

Nem hezitáltam sokat, gyorsan eldöntöttem, hogy szőlész szeretnék majd lenni.

A Kertészeti Egyetem felé vettem az irányt és közben a kis birtokom is elkezdett kirajzolódni Diósviszlón.

Így kezdődött a történetem, és ami itt látható, az számomra a csodás folytatása

Tovább

Éreztem, hogy nagyon nagy kihívás lesz, de a pályát meg kell futni. Nem lenne teljes az életem, ha nem vállalnám fel. Gyerekkorom szőlőben, gyümölcsösben, fóliaházak, virágok, állatok és a pince vonzásában telt. Lassan ébredtem rá, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Így jutottam el több mellékvágány után a szőlőhöz, borhoz.

Nem akarok többet, nagyobbat. Minden egyes szőlőtővel egyenként igyekszem kapcsolatban lenni.

Borvidék: Villány
Dűlők: Kövesföld
Szőlőfajták: Cabernet franc, Kékfrankos
Talaj: Ideális mikroklíma, löszös, agyagos talaj
Borkészítés: „Nem használok gépeket, csak egy fűkaszát és egy permetezőt. Számomra ez a birtok nem megélhetés, hanem a hobbi, a kiteljesedés helye. Fontos számomra, hogy a szőlő művelésébe bevonjam gyermekeimet.

A legegyszerűbb borkészítésre törekszem. Az épület egy háromszintes, szivattyú nélküli pince. A cefrét, bort itt targonca és lift mozgatja.

A régi Kossuth prés szimbolikus számomra: Zsurki Sanyi barátomtól kaptam. Felújítottam, a mai kor igényeihez és tudásához alakítottam. A munkám folyamán szintén a régi idők tapasztalatait a mostani kor ismereteivel ötvözve szeretném elkészíteni boraimat.” Ipacs Szabó István

TERMÉKEK

Telefon: +36 96 336-206
Email: info@bor-pont.hu
Teleki László u. 42.
9022 Győr

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás