Ipacs Szabó

Amikor egy nyirkos, párás tavaszi napon megláttam ezt a területet, azonnal tudtam, hogy itt saját szőlőt akarok. Azt is tudtam, hogy magam végzek majd minden munkát, a telepítéstől a borkészítésig.

Tovább

Éreztem, hogy nagyon nagy kihívás lesz, de a pályát meg kell futni. Nem lenne teljes az életem, ha nem vállalnám fel. Gyerekkorom szőlőben, gyümölcsösben, fóliaházak, virágok, állatok és a pince vonzásában telt. Lassan ébredtem rá, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Így jutottam el több mellékvágány után a szőlőhöz, borhoz.

Nem akarok többet, nagyobbat. Minden egyes szőlőtővel egyenként igyekszem kapcsolatban lenni.

Borvidék: Villány
Dűlők: Kövesföld
Szőlőfajták: Cabernet franc, Kékfrankos
Talaj: Ideális mikroklíma, löszös, agyagos talaj
Borkészítés: „Nem használok gépeket, csak egy fűkaszát és egy permetezőt. Számomra ez a birtok nem megélhetés, hanem a hobbi, a kiteljesedés helye. Fontos számomra, hogy a szőlő művelésébe bevonjam gyermekeimet.

A legegyszerűbb borkészítésre törekszem. Az épület egy háromszintes, szivattyú nélküli pince. A cefrét, bort itt targonca és lift mozgatja.

A régi Kossuth prés szimbolikus számomra: Zsurki Sanyi barátomtól kaptam. Felújítottam, a mai kor igényeihez és tudásához alakítottam. A munkám folyamán szintén a régi idők tapasztalatait a mostani kor ismereteivel ötvözve szeretném elkészíteni boraimat.” Ipacs Szabó István

TERMÉKEK

  • megtekintés

    Ipacs Szabó Fehér Cabernet Franc 2016

    Törzsvásárlói ár: 4.220 Ft
    Normál ár: 4.590 Ft Kosárba rakom
  • megtekintés

    Ipacs Szabó Inni Jó 2015

    Törzsvásárlói ár: 2.890 Ft
    Normál ár: 3.150 Ft Kosárba rakom
  • megtekintés

    Ipacs Szabó Nászút Helyett Villányi Cabernet Franc 2013

    Törzsvásárlói ár: 4.270 Ft
    Normál ár: 4.650 Ft Tovább
  • megtekintés

    Ipacs Szabó Nászút Helyett Villányi Cabernet Franc 2015

    Törzsvásárlói ár: 4.270 Ft
    Normál ár: 4.650 Ft Kosárba rakom
Telefon: +36 96 336-206
Email: info@bor-pont.hu
Teleki László u. 42.
9022 Győr

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás