Homola

„Borkedvelő körökben szokás azzal viccelődni, hogy borásznak vagy születik az ember vagy beházasodik.

Én nem borász családba születtem és nem borász lányát vettem feleségül, de elkötelezett rajongója vagyok a bornak és a hagyományos értékeknek.

Tovább

Paloznakkal az egymásra találásunk nem véletlen. Gyermekkori kötődésem és vitorlázó múltam, valamint a borkészítés iránti elköteleződésem vezetett arra, hogy budapesti létemre előbb-utóbb gyökeret eresszek itt, a Balaton-Felvidéken. Hosszú keresgélést követően találtam rá Paloznak község mellett a Hajnóczy dűlőre, itt épült a ház, ami mára második otthonommá vált.

A Homola Pincészet borai közös alkotás eredményei Homonna Attilával, a pincészet főborászával. Örömmel és harcokkal teli közös munka ez. Mindketten a 100%-os végeredmény hívei vagyunk, nem kötünk kompromisszumot…” Homola Szabolcs.

Borvidék: Balatonfüred-Csopak
Dűlők: Sáfránykert, Hajnóczy
Szőlőfajták: Olaszrizling, Szürkebarát, Syrah, Kékfrankos, Cabernet franc
Talaj: Talaja változatos, megtalálható a vörös homokkő, dolomit, márga, és a mészkő.
Borkészítés: Nagy hangsúlyt fektetünk a kísérletezésre és a tradicionális borkészítésre, ezt mutatják a Homola-sorozat hordós erjesztésű és érlelésű tételei, mint a Csopaki Kódex Rizling, a Sáfránykert Olaszrizling, a Hajnóczy Olaszrizling, a Parti Szél cuvée, a Syrah, a Kékfrankos, vagy a fiatal ültetvényről származó Homola Furmint. Az emellé kialakított 100% borcsalád (100% Balaton, 100% Rizling, 100% Szürke, 100% Habzó Rozé) a frissebb, könnyű, reduktív vonalat képviseli, igazi balatoni életérzést közvetítve.

TERMÉKEK

  • megtekintés

    Homola Chardonnay 2015

    Törzsvásárlói ár: 2.710 Ft
    Normál ár: 2.950 Ft Kosárba rakom
  • megtekintés

    Homola Csopaki Olaszrizling (Hajnóczy) 2012

    Törzsvásárlói ár: 3.680 Ft
    Normál ár: 3.990 Ft Kosárba rakom
  • megtekintés

    Homola Furmint 2015

    Törzsvásárlói ár: 3.670 Ft
    Normál ár: 3.990 Ft Kosárba rakom
Telefon: +36 96 336-206
Email: info@bor-pont.hu
Teleki László u. 42.
9022 Győr

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás